Woonvoorziening

Algemeen

Farm Residence biedt zorgverlening aan op verschillende locaties. De zorg- en woonlocaties kenmerken zich door rust en eigenheid. Elke woonlocatie beschikt over een woonvoorziening voor de cliënten en een gemeenschappelijk leefgedeelte. De locaties zijn zo ingericht dat op alle locaties een achterwacht aanwezig is. De achterwacht is het ‘aanspreekpunt’ voor de cliënten indien er geen begeleiding aanwezig is en is op afgesproken tijden aanwezig. Deze verantwoordelijke kan hulp bieden bij calamiteiten en een ‘oogje in het zeil houden’ is hierbij ook een belangrijk aspect.

 Het pand waar Farm Residence in huist is eigendom van een externe organisatie. Farm Residence treedt op als beheerder wat betreft woonlasten en communiceren van mankementen en het verrichten van onderhoud.

De huur van de woning zal worden vastgelegd in een huurovereenkomst welke wordt opgesteld door Farm Residence. De gebruikslasten van stroom en gas worden apart berekend. De huurprijs ligt binnen de subsidiabele grens.

Jij beschikt over een
eigen woning binnen een
woongroep van Farm Residence

Woonlocatie Friesland

In 2010 is de locatie Kortehemmen gestart met eerst vier appartementen, allemaal voorzien van een eigen slaapkamer, badkamer en woonkamer met keuken en zolder (vide). Naast deze eigen appartementen is de locatie voorzien van een gemeenschappelijke woonkamer met keuken en badkamer met aparte toilet. Een jaar na de oprichting van de locatie is de locatie uitgebreid met nog twee appartementen, alleen voorzien van een slaaphoek en een keukenblok. Deze twee appartementen maken gebruik van de gemeenschappelijke badkamer.

In 2017 is de locatie uitgebreid met nog drie appartementen in de voormalige woonboerderij. Twee van deze appartementen zijn voorzien van een eigen keukenblok en maken gebruik van de gemeenschappelijke badkamer en één is voorzien van zowel een keuken als een eigen badkamer.

De locatie kenmerkt zich door het parkachtige landschap, gelegen midden in het bos grenzend aan Beetsterzwaag maar toch op fietsafstand van leef voorzieningen zoals een supermarkt, drogist en huisarts.

Woonlocatie Drenthe

In 2011 is locatie Vries opgericht en zijn in de herberg van de woonboerderij vier appartementen gemaakt. Deze appartementen zijn voorzien van een eigen slaapkamer en keukenblok. Daarnaast is binnen de herberg ook een gemeenschappelijke keuken aanwezig.

In het jaar 2015 is de locatie Vries uitgebreid met zes zelfstandige woonappartementen in het achterste gedeelte van de herberg, de schuur. Deze is helemaal omgebouwd en alle appartementen zijn voorzien van een aparte slaapkamer en woonkamer met keuken. In de ‘schuur’ is ook een centrale ruimte die gebruikt wordt voor ontmoetingen en werkzaamheden.

In 2017 is in het voorste gedeelte van de herberg een appartement gebouwd voor de achterwacht van de locatie en is ook het kantoor van de zorgmanager tot stand gekomen. Naast deze ruimtes is het voorste gedeelte van de herberg ook nog voorzien van een extra appartement bestemd voor cliënten.

De locatie Vries kenmerkt zich doordat het een monumentaal pand is midden in de kern van het dorpje Vries. Het pand grenst aan de dorpskerk met de ‘brink’.

 

Friesland & Drenthe
Farm Residence is actief in alle Noordelijke provincies. Farm Residence werkt veel samen met andere zorgorganisaties.
PGB of ZIN
Je kunt bij Farm Residence terecht voor begeleiding vanuit Persoonsgebonden budget (PGB) of Zorg in Natura (ZIN).